Hyppää sisältöön

Erilaiset elämäntilanteet huomioidaan Veikko Lehdellä

Juuso
vaihtolava-auton kuljettaja

Joskus elämässä tapahtuu työkykyyn vaikuttavia asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Jäteautopuolen kuljettajana viisi vuotta toiminut Juuso kaatui syksyisellä kalastusreissulla ja mursi ranteensa. Tästä alkoi pitkä kuntoutus, jonka vuoksi hän joutui jäämään neljän kuukauden sairauslomalle.
Sairausloman jälkeen Juuso palasi töihin, mutta kuuden työpäivän jälkeen hänen oli pakko todeta, ettei ranne kestänyt jäteautopuolen fyysistä työtä, jossa lähes jokainen liike kuormitti rannetta. ”Kyllä siinä sitten tuli sellainen tunne, että näitä hommia ei enää pysty tekemään. Rannetta piti lepuutella taas pari kuukautta työkokeilun jälkeen”, Juuso kertoo. Pieni huoli ehti ajatuksiin: Onko hänen mahdollista jatkaa töitä?
Juuson työnkuvaan kuului myös perehdyttää uusia työntekijöitä jäteautopuolella. ”Kyllä se työnantajan kanssa käytyjen keskustelujen kautta kävi selväksi, että minut haluttiin talossa pitää”. Juusosta oli hieno huomata, että vuosien saatossa kasvanut vastuu oli ollut työnantajan osoitus luottamisesta häneen työntekijänä.
Kun ranne oli taas saanut levätä, oli aika palata töihin. Vaihtolava-autopuolelle oli syntynyt työntekijätarve ja oli luontevaa, että Juuso jatkaisi töitään siellä ja sinne hän on nyt työn puolesta kotiutunut. ”Meillä on täällä hyvä ja tiivis jengi, ja me ollaan täällä kavereita sekä työ- että vapaa-ajalla.”

Juuso kokee, että Veikko Lehti on joustava työnantaja, joka huolehtii myös siitä, että erilaiset elämäntilanteet ja henkilökohtainen elämä mahtuvat työn rinnalle.

Search