Hyppää sisältöön

Veikko Lehti huolehtii maatalouden muovijätteistä

Veikko Lehti ottaa vastaan maatalouden muovijätteitä ja huolehtii niiden asianmukaisesta käsittelystä.

MAATALOUSMUOVIT JAETAAN KAHTEEN RYHMÄÄN

Suomessa kertyy maatalouden muovijätettä noin 12 000 tonnia vuodessa, josta 60 % on pakkausmuovia ja 40 % muuta muovijätettä.

Pakkausmuoveja ovat esimerkiksi muoviin pakatut kasvinsuojeluaineet sekä lannoite- ja siemensäkit. Näiden kierrätyksestä vastaavat tuotteiden valmistajat, pakkaajat ja maahantuojat.

Muiden muovijätteiden kierrätys on maatalousyrittäjien vastuulla. Näitä muoveja ovat muun muassa rehun säilönnässä käytettävät käärintämuovit sekä puutarhatuotannossa käytettävät katekalvot, harsot ja muovikankaat.

Muovijätteen vastaanotto tapahtuu Porissa Aittaluodon jätteenkäsittelylaitoksella, hinnoittelu perustuu muovijätekuorman jaotteluun ja painoon. Veikko Lehti tarjoaa myös muovijätenoutopalvelua.

ONGELMANA MUOVILAJIEN EROTTELU JA OIKEAOPPINEN SÄILYTYS

Haasteeksi on muodostunut maatilojen puutteelliset säilytysolosuhteet ja muovilajien erottelu. Likaiset, märät ja erilaisia muovilajeja sisältävät jätteet eivät kelpaa muovilaitoksille, eikä niitä voida hyödyntää uusiokäytössä. Jotta muovi kelpaa uusiokäyttöön erikoistuneiden muovilaitosten käsiteltäväksi, eri muovilajit pitää lajitella jo syntypaikallaan erilleen sekä säilyttää ne puhtaina ja kuivina.

Lisätietoja asiakaspalvelustamme chatin kautta, sähköpostilla veikkolehti@veikkolehti.fi tai puhelimitse.

Search