Hyppää sisältöön

Veikko lehden avulla K-Citymarket Mikkolan kierrätykseen huikea parannus

 

K-Citymarket kauppias ja Veikko Lehti asiantuntija

K-Citymarket Mikkolan Kalle Wahlroos ja Veikko Lehden Robin Leppänen keskustelemassa saatavilla olevista käsittely- ja keräysratkaisuista, jotta jätteiden keräys sekä käsittely saadaan toteutettua kustannustehokkaasti ja kestävästi kauppakeskuksessa.

Keskon henkilökunta ja kaikki ruokakauppiaat haluavat olla kiertotalouden edelläkävijöitä. Se edellyttää hyvää suunnittelua, konkreettisia tekoja ja rinnalle arjen luottokumppaneita. Porin Mikkolan K-Citymarketin kauppiaspari Kalle Wahlroos ja Teija Färm ovat luottaneet Veikko Lehteen jo usean vuoden ajan. Eikä syyttä – yhteistyö on tuonut konkreettisia tuloksia ja huimaa kehitystä kaupan jätehuoltoon ja kiertotalouteen. Pienilläkin teoilla on saatu aikaan isoja muutoksia.Veikko Lehden avulla kaupan kiertotaloutta on kehitetty koko ajan fiksummaksi, tehokkaammaksi ja helpommaksi. Aktiivisen yhteistyön, seurannan ja henkilökunnan koulutusten myötä kierrätysaste on noussut huimasti 79 prosentista 89 prosenttiin. Tämä on pienentänyt jätehuollon vuosikustannuksia peräti 20 prosenttia. Veikko Lehden sähköinen raportointijärjestelmä on koettu kaupan arjessa vaivattomaksi tavaksi seurata jätehuollon lukuja ja ottaa tehdystä työstä kaikki hyöty irti.

Kustannustehokkaan ja kaupan toimintoja palvelevassa jätehuoltokokonaisuudessa korostuu ennen kaikkea sujuva arki sekä lajittelun helppous heti jätteen syntypaikalla. Esimerkiksi paistopisteen paistorasvat, biojätteet ja muovipakkaukset lajittelu heti työpisteellä helpottaa ja nopeuttaa lajittelua kauppakeskuksen varsinaisessa jätehuoneessa. Käytännön onnistuminen ja toimivuus sitouttaa henkilökuntaa ja palvelee kaikkia toimijoita.

”Yhteistyö Veikko Lehden kanssa on toiminut moitteettomasti ja olemme saaneet hienoja tuloksia aikaiseksi. Aina on palvelua saatavilla ja asiat hoidetaan ripeästi, saamme myös kehitysehdotuksia aktiivisesti. Kun lajittelu ja kierrätys on helppoa, henkilökunta on motivoitunutta ja jätehuolto rullaa kaupan arjen tahdissa”, kiittelee Mikkolan K-Citymarketin kauppiaspariskunta Teija Färm ja Kalle Wahlroos.

Mikkolassa Veikko Lehden palveluista on käytössä pahvi- ja muovipakkauspuristimen tyhjennys, paistorasvan ja tietosuojapaperin keräys, jäteastioiden pesu sekä sekajätteen, biojätteen, lasin, metallin, puun ja kirkkaan kalvomuovin keräys. Veikko Lehti pystyy keräämään ja kierrättämään myös värillistä muovia ja styroksia. Tämä on sekä kauppakeskukselle iso etu, sillä näitä jätejakeita syntyy paljon eikä niiden keräys kuulu kaikkien jätehuoltotoimijoiden palveluvalikoimaan.

Veikko Lehden kattava jätehuollon kokonaispalvelu sisältää operatiivisen toiminnan lisäksi myös lajittelun ja kierrätyksen suunnittelun, oikeanlaisen kaluston ja sen optimaalisen mitoituksen sekä henkilökunnan neuvonnan ja koulutuksen. Veikko Lehden myynti-insinööri ja Mikkolan asiakasvastaava Robin Leppäsen tehtävänä on olla kauppiaan, henkilökunnan ja kauppakeskuksen arjen toiminnoissa ja niiden kehittämisessä aktiivisesti mukana.

”Kauppakeskuksen jätelajit ja määrät ovat kokeneen asiantuntijan kokemuksella hyvin ennakoitavissa, tämä tuo selkeää etua sekä suunnitteluun että kustannusten määrittelyyn. Keräysvälineiden määrä voidaan näin optimoida hyvinkin tarkasti asiakkaan tarpeen mukaisiksi. Jäteastioiden tyhjennykset pystytään myös järjestämään tehokkaasti, kun kauppakeskuksen liikkeet keskittävät jätehuollon yhdelle toimijalle”, Robin Leppänen kertoo.

”Eikä sovi unohtaa henkilökunnan koulutuksen ja opastuksen merkitystä. Työturvallisuus, toimintojen tehokkuus ja jätepisteiden siisteys ovat avainasemassa markettiympäristössä. On hienoa huomata, kun avullamme kierrätyksestä tulee sujuva osa kaupan arkea”, kiteyttää Leppänen.

Veikko Lehden paikallisuudesta on kauppakeskuksen jätehuollon arjen sujuvuudessa monia etuja. Palvelu on nopeaa, asioihin reagoidaan heti ja yhteyshenkilöt tuntevat asiakkaansa henkilökohtaisesti. Jätteiden keräys sekä käsittely saadaan toteutettua prosessin alusta loppuun kustannustehokkaasti ja kestävästi.

”Luottamus on tärkeintä. Tiedän, että Veikko Lehdeltä saamme kustannustehokasta ja asiantuntevaa palvelua, he tuntevat meidät ja me heidät. Kehitystyö jatkuu koko ajan ja meillä on selkeät yhteiset tavoitteet, joihin tähtäämme ja yhdessä myös iloitsemme onnistumisista”, tiivistää kauppiaspariskunta Wahlroos & Färm.

Search