Kierrätä joulun vietossa syntyneet jätteet oikein

Lahjapaperit ja -pakkaukset


Lahja- ja käärepaperit eivät kuulu enää paperinkeräykseen, vaan ne tulee lajitella sekajätteen joukkoon. Kaipolan tehtaan sulkeutumisesta johtuen, lahjapaperia ei pystytä enää värien ja hajoavuuden vuoksi hyödyntämään paperin valmistuksen raaka-aineena.  Myös lahjanarut tulee lajitella sekajätteeseen. Muoviset pakkausmateriaalit ja rasian päällä olevat muovikalvot kuuluvat muovinkeräykseen. Pahviset kuoret lajitellaan kartonkikeräykseen. Kartonki- ja pahvipakkaukset on hyvä taitella ja litistää ennen keräysastiaan laittamista.

Joulukuuset keräykseen


Joulukuusen voi tuoda heti joulun jälkeen ja tammikuun puoliväliin asti kuusilavallemme Porissa Kuninkaantie 7 ja Raumalla Prisman pihalla. Joulukuusien vastaanotto on maksutonta.

Kinkkurasvan keräys


Veikko Lehti toteuttaa kinkkurasvan keräyksen tänä vuonna Satakunnan Osuuskaupan ja Osuuskauppa Keulan kanssa yhteistyössä. Keräykseen kelpaavat kinkun lisäksi myös kalkkunan ja kalan paistinrasvat. Kinkkurasvan keräysaika on 7.1.2021 asti.
Kinkun paistosta syntyvä paistorasva ei kuulu viemäriin, sillä jähmettyessään se voi aiheuttaa putkiston tukkeutumisen.


Miten toimitan jähmettyneen paistirasvan keräykseen?


Kerää kinkun paistinrasva erilliseen astiaan. Myymälöiden yhteydessä on Veikko Lehden kinkkurasvan keräysastiat, johon voit tyhjentää rasvan astiasta sekä jättää tyhjän astian viereiseen jäteastiaan. Kerätyt paistinrasvat kierrätetään mm. uusiutuvaksi dieselpolttoaineeksi. 


Keräyspisteet
Keräyspisteet ovat Porissa S-Market Tikkulassa sekä Mikkolan ja Länsi-Porin Prisman yhteydessä, Raumalla Prisman ja S-Market Äyhön yhteydessä sekä Eurassa S-marketin yhteydessä. 

18.12.2020« Takaisin